Inspiratie

Modelovereenkomst Compliance People krijgt groen licht van Belastingdienst

Compliance People is een label van Legal People en bemiddelt professionele interim-compliance specialisten voor haar opdrachtgevers en handelt op duurzame en verantwoorde wijze. Daarom wordt Compliance People door haar relaties beschouwd als een goede en betrouwbare bemiddelingspartner in de compliance interim-markt.

Compliance People meldt nu met genoegen dat de modelovereenkomst van opdracht die zij gebruikt voor het inzetten van interim-compliance specialisten, na een paar kleine aanvullingen, door de Belastingdienst definitief is goedgekeurd in het licht van de Wet DBA.

Dat betekent dat als interim-compliance specialisten, opdrachtgevers en Compliance People werken volgens de goedgekeurde modelovereenkomst, er geen verplichting ontstaat om loonheffingen te voldoen.

Compliance People houdt tijdens de opdracht actief in de gaten of er nog steeds sprake is van het ontbreken van een gezagsverhouding en of de interim-compliance specialist nog steeds als zelfstandig opdrachtnemer opereert door regelmatig met haar opdrachtgevers en interim-juristen te overleggen en na te gaan op welke wijze de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Dat betekent dat opdrachtgevers en interim-compliance specialisten veilig zaken met Compliance People kunnen blijven doen. Mocht je behoefte hebben aan tijdelijke compliance versterking, dan staan wij graag voor je klaar.

Als je meer wilt weten over de achtergrond of details bij dit bericht, of meer wilt weten over de dienstverlening van Compliance People, dan kun je altijd contact opnemen met mij of met je vaste contactpersoon bij Legal People.

Met vriendelijke groet,

Onno Verkuyl

E: overkuyl@legalpeople.nl
T:  020-5891603

Beknopte achtergrond

Per 1 mei 2016 is de Wet DBA in werking getreden en heeft de VAR vervangen. De Belastingdienst heeft een factsheet beschikbaar gesteld waarin je precies kunt zien wat de gevolgen hiervan zijn, wat dit voor ZZP-ers en opdrachtgevers betekent en wat van hen wordt verwacht.

Opdrachtgevers en ZZP-ers die via Compliance People werken hoeven hier geen rekening mee te houden aangezien de modelovereenkomst van Compliance People is goedgekeurd door de Belastingdienst en Compliance People tijdens het project vinger aan de pols houdt.