Inspiratie

Wijzigingen Wet DBA: duidelijkheid bij inzet ZZP-er via Compliance People

Afgelopen week is bekend geworden dat transitieperiode waarin niet gehandhaafd zou worden in verband met de nieuwe Wet DBA, in elk geval is verlengd tot januari 2018.

Hiermee is de onzekerheid voor veel opdrachtgevers en ZZP-ers nog niet van de baan, want de VAR is reeds afgeschaft en de Wet DBA blijft gelden.

Bij het inzetten van een ZZP-er via Compliance People wordt het risico geminimaliseerd doordat Compliance People inmiddels al wel goedkeuring van de Belastingdienst heeft gekregen voor haar modelovereenkomst van opdracht. Daarnaast monitort Compliance People actief de feitelijke situatie die naast de overeenkomst bepalend is voor het vaststellen van de zelfstandigheid van de ZZP-er.

Als je meer wilt weten over deze boodschap, of meer wilt weten over de dienstverlening van Compliance People, dan kun je altijd contact opnemen met mij of met je vaste contactpersoon bij Legal People.

Onno Verkuyl

overkuyl@legalpeople.nl / 020-5891603

Legal People bemiddelt vaste posities voor ervaren advocaten, bedrijfsjuristen en (kandidaat-)notarissen en vervult tevens strategische juridische posities op interim-basis. Voor meer informatie ga naar: www.legalpeople.nl

Tax People is een label van Legal People en bemiddelt vaste posities voor ervaren fiscalisten binnen het belastingadvies en het bedrijfsleven en vervult tevens fiscale posities op interim-basis. Voor meer informatie ga naar: www.tax-people.nl